• просп. Мануйлівський (Воронцова), 29
  • +380 (56) 790-05-76
  • e-mail: baklaboratoriya9gb@gmail.com
  • пн-пт 07:30-17:00; сб 07:30-13:00; нд 08:00-12:00
Головна / Статті / Супербактерія Сальмонела Кентуккі

Супербактерія Сальмонела Кентуккі

Фахівцями Централізованої бактеріологічної лабораторії Лівобережжя з випорожнень дитини,хворої на гостру кишкову інфекцію,виявлена Salmonella Kentucky.

Вперше ця сальмонела була виявлена в США( штат Кентуккі).

В Україні, окрім широко розповсюджених сероварів сальмонел (S.Enteritidis, S.Typhimurium), останнім часом зросла кількість випадків виділення рідкісних сероварів сальмонел. На сьогодні  досить часто реєструється циркуляція таких сальмонел, як: S.kentucky S. virchow, S. anаtum, S. thompson, S. newport та інші.

Факторами передачі подібної інфекції можуть бути неякісні продукти та сировина тваринного походження, завезені з-за кордону.

Першоджерелом інфекції вважаються сільськогосподарські тварини-велика рогата худоба, свині, коні, вівці, а також дикі водоплавні птахи, у яких сальмонельоз протікає безсимптомно. Ці тварини здатні виділяти збудник сальмонельозу з сечею, фекаліями, молоком і бути джерелом зараження для людини. Останнім часом несприятливі санітарні умови утримання курей призводять до частих випадків зараження людей на сальмонельоз через курячі яйця.

Джерелом інфекції для людини є хвора на сальмонельоз людина або бактеріоносій.

При зараженні від людини до людини механізм передачі переважно фекально-оральний, тобто через брудні руки і тільки в рідкісних випадках контактно-побутовий ( через предмети вжитку). Великий відсоток випадків зараження людини відбувається через продукти харчування – яйця, м’ясо птахів, тварин, рибу, а також готові продукти, що не підлягають термічній обробці. Особливо небезпечне зараження для дітей до року, оскільки, воно може призвести до тяжких генералізованих форм сальмонельозу.

Щоб не захворіти на сальмонельоз, треба обов’язково ретельно мити руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням. Це найважливіше правило, знайоме з дитинства, для профілактики сальмонельозу та інших кишкових інфекцій є найдієвішим.

Централізована баклабораторія Лівобережжя КЗ « МКЛ №9» ДМР проводить дослідження на виявлення збудників кишкових інфекцій в т.ч. сальмонельозу.

Якість, достовірність та своєчасне виконання гарантуємо.

Графік роботи баклабораторії: пн.-пт. 7.30-13.00, сб.-нед. 8.00-11.00 (прийом аналізів); 13.00-17.00 ( видача результатів, у т.ч. на електронну адресу )

Більш детальну інформацію можна отримати по тел.: 790-05-76 або на сайті
www.cbll.dp.uа , www.clinic9dp.ua

About test

Добавить комментарий